Waarom Dag en Nacht Slaapcoaching?

Gepubliceerd door marijebekker op

Sinds kort is mijn praktijk als slaapcoach en onrustdeskundige in de lucht. De website www.dagennachtslaapcoaching.nl is werkend! Hier vind je informatie over wie ik ben, de Droomritmemethode waarmee ik werk en de consulten die ik aanbied. Ook post ik er blogs over zaken die me bezighouden.

In deze eerste blog geef ik graag uitleg over de naam van mijn praktijk. Want ja: het is een lange URL, maar voor mij dekt hij de lading. Toen een collega van me in de zomer van 2019 de opleiding tot droomritmecoach tipte, was ik gelijk ‘om’ en wist ik wat de naam van mijn praktijk zou worden.

Ten eerste omdat mijn eigen ervaring met een slaapcoach mij en mijn gezin weer slaap gaf. Vanuit een heftige slapeloze tijd, werden de dagen en nachten steeds beter en sliepen we weer. Slaap lijkt op dat moment alles te zijn; voor mij als uitgeputte moeder betekende dit een verschil van dag en nacht en voor Otis ook 🙂

De belangrijkste reden voor deze naam is de nacht als spiegel van de dag. In de Droomritmemethode gelden o.a. een aantal pijlers waaraan wordt gewerkt om te komen tot betere slaap. Een hele belangrijke is ritme; slaaphoeveelheid en slaapspreiding over de dag en nacht. Als dit niet lekker loopt, geeft dit onderbroken nachten. Als een kindje niet gemakkelijk zelf in slaap kan vallen, en bijvoorbeeld altijd in slaap wordt gewiegd, heeft hij een afhankelijke slaapassociatie en spiegelt dit zich ook in die nacht. In de consulten werk ik daarom o.a. toe naar een passend ritme overdag, waardoor de nachten steeds beter worden.

Wil jij ook een fijn ritme en betere nachten voor jouw kindje? Of heb je hier vragen over? Voel je vrij om via Facebook te reageren of contact te zoeken via mijn website. Dan hoor je snel van me.

Liefs, Marije